Dit boekje heeft als doel de communicatie tussen coronapatiënten in isolatie en hun naasten zo menselijk mogelijk te maken.

Het boekje ter inspiratie en als gesprekshulp

Het boekje kan worden gebruikt om in gesprek te komen en in contact te blijven. De informatie, tips en dagboekpagina’s kunnen dat gesprek faciliteren. Want praten in deze onzekere tijden is nodig, zo geven veel mensen aan. Als je niet bij elkaar kunt zijn, is dat lastig. Daarvoor wil dit boekje handvatten bieden. Mag bijvoorbeeld slechts één persoon bij de coronapatiënt op bezoek komen, dan kan dit boekje worden gebruikt om ook anderen op de hoogte te houden.

Verspreiding via zorginstellingen of het internet

Voor zorgprofessionals kan dit boekje een tool zijn om het gesprek tussen de coronapatiënt en zijn naasten te bevorderen. Zij kunnen een print van het hele boekje of enkele pagina’s uitreiken of toesturen. Het kan ook zijn dat een naaste het van internet dowloadt en het aan de zorgprofessional aanreikt. We juichen elke vorm van verspreiding toe. Daarom bieden we het boekje en de losse bladen op deze website gratis aan.

Doorontwikkeling met hulp van gebruikers

Met de feedback van gebruikers en zorgprofessionals willen we dit boekje verder ontwikkelen. Daarom vragen we je mening of ervaring met ons te delen via het feedbackformulier. Je kunt ons ook mailen op doemee@samenzijnopafstand.nl. Laat ons dan ook meteen weten of je op de hoogte wilt worden gehouden van vernieuwde versies. Dit project is in korte tijd tot stand gekomen met de bedoeling om dit belangrijke onderwerp tijdens deze crisis onder de aandacht te kunnen brengen. Wij staan nadrukkelijk open voor partijen die dit initiatief willen doorontwikkelen of overnemen. Neem daarvoor contact met ons op.

Laten we zorgen dat niemand zich alleen voelt

Voor de totstandkoming van dit boekje hebben we zorgprofessionals gesproken. Het boekje kan naasten helpen om hun dierbare zieke met meer vertrouwen bij te staan. Er wordt nadruk gelegd op de communicatie om de zieke te helpen en om zijn of haar wensen te uiten, ook voor het geval dat de situatie verslechtert. Deze persoonlijke informatie is belangrijk naast de informatie die noodzakelijk is voor de behandeling of zorg. 

Meer informatie

Je kunt ons bereiken via doemee@samenzijnopafstand.nl voor vragen of opmerkingen.